Ennek az Indiannek csavarja Randy Mamola

2019.05.21. 10:18

Nem mindennapi versenygépet kapott a Sultans of Sprint idei versenyeire Randy Mamola. Az amerikai gyorsasági motoros legendának egy Indian Scout Bobbert faragott át a Workhorse Speedshop csapata Brice Hennebert vezetésével.

Mivel lényegében egy drag versenysorozatról van szó, a gép kezelőszerveit is ehhez igazították. A gyárilag száz lóerős teljesítményt 130-ig húzták fel, a módosítások között verseny-ECU-t, Akrapovic sporkipufogó-rendszert, direktszűrőt és egy kis nitrót is említhetünk. A szíjhajtást láncosra cserélték. A versenyszabályzat egyébként 0,65 lóerő per kilogrammos súly/lóerő arányt enged meg.

A gyorsulás utáni megállásról Beringer 4D fékrendszer gondoskodik, 230 milliméteres tárcsapárokkal. Ami a futóművet illeti, hátra teljesen állítható Öhlins STX 36 rugóstagot szereltek, előre Retro 43 villát. Az új benzintankba mindössze 2,5 liter üzemanyag fér, egy dragversenyen ugyanis a túl sok benya csak hátráltató tényező.

A nagyjából 700 munkaóra alatt megtervezett és összeállított gép az Indian x Workhorse Appaloosa nevet kapta. A keresztelőről Brice Hennebert azt mondta: amint tudomást szerzett arról, hogy ilyen néven létezik egy amerikai ló, amely a világ egyik leggyorsabbja, rögtön tudta, ez lesz az. Maga az appaloosa egyébként Olaszországból, spanyol közvetítéssel került Amerikába.

Mamola versenymotorja a 19-es rajtszámot kapja, nem véletlenül. Ezzel tisztelegnek ugyanis az 1919-ben bemutatott, így idén éppen százéves Indian Scout előtt.