Gyártásba megy a Superveloce 800

2019.05.23. 12:28

 

Az MV Agusta tavaly novemberben mutatta meg kívánatos, retró stílusú tanulmányát, a Superveloce 800-at. Akkor is sejteni lehetett már, hogy hamarosan sorozatgyártásba kerül a sportgép, bár eredetileg 2019 második felére jósolták. Némi csúszással, de tényleg szériamodell lesz belőle.

A nagy bejelentést saját Instagram-oldalán tette meg az MV Agusta, akik röviden csak annyit lengettek be, hogy kielégítik a rajongók vágyakozását a Superveloce iránt, és dátumként 2020-at jelölték meg. A két óvatos teaserfotón az idomos gép nyergében egy nem kevésbé formás hölgyet láthatunk.

A Superveloce 800 egyébként a retró, vagy inkább neo-retró vonalat képviseli, műszakilag viszont leginkább egy F3 800-átirat. Ez azt jelenti, hogy a 70-es éveket idéző, szénszálas idomszett alatt háromhengeres, 798 köbcentis blokk rejlik, amely teljesíti az Euro 4-es normákat. Elöl fejre állított Marzocchi villát, hátul progresszív, állítható Sachs rugóstagot találunk. A fékeket a Brembo szállítja, a blokkolásgátló pedig a Bosch 9 Plus versenymóddal és egyéb okosságokkal ellátott változata.

Az persze még kérdés, hogy a motorvezérlésen, vagy egyéb területen módosítanak-e, de ha minden marad változatlan, akkor 148 lóerőt és 88 newtonméteres nyomatékot várhatunk a Superveloce 800-tól, súlyát pedig valahova 170 kiló környékére saccolhatjuk.

A gyártásra érett változatot minden bizonnyal az őszi EICMA szalonon már láthatjuk, legalábbis illene valamit mutatni, ha jövőre tényleg piacra akarják dobni a gépet. Arról, hogy mennyire lesz limitált a darabszám, és mennyibe kerülhet majd egy-egy példány, még nincs információ.