Újabb kémfotón a Ducati Streetfighter V4

2019.05.27. 13:19

Mostanra már egyáltalán nem számít titoknak, hogy a Ducati levetkőzteti a Panigale V4-et, és készítenek belőle egy Streetfighter modellt - ha minden jól megy, ősszel leleplezik, 2020-ra pedig kapható is lesz. Hogy mennyire közel van a hivatalos bemutató időpontja, jól mutatja, hogy már javában tesztelik a prototípust a Pikes Peakre, illetve a napokban versenypályán is sikerült lekapni.

A fényszóró átültetését hasonlóan oldottákl meg, mint az Aprilia a Tuono V4 esetében: meghagyták a superbike lámpáját, csak azt egy külön konzolt tartja, és a fényszórók után nem idomok következnek, hanem egy pucér motor.

Szintén Tuono receptjét követve nem nyúltak a farokidomhoz sem, ránézésre egyezik a sportmotoréval - ez a felállás pedig különösen kedves a szívemnek, szellemiségében tökéletesen megfelel az eredeti, Ducati Streetfighter 1098-nak.

Szintén örvendetes, hogy megtartották a Panigale V4 alul elvezetett kipufogóját, és nem hozták ki oldalra amolyan hurkatöltő stílusban.

Számíthatunk rá, hogy az elektronikákhoz és a 1034 köbcentis négyhengereshez nem nyúlnak érdemben - a blokknál minden bizonnyal módosítanak a vezérlés profilján, hogy jobb legyen alacsonyabb fordulaton a nyomaték. A V4 213 lóerejéből várhatóan körülbelül 180- 190 LE marad, vagyis a csúcsteljesítményből feláldoznak egy keveset, de így is több marad, mint a konkurenseknél.