Ötszáz alá menne a Harley

2019.05.28. 09:28

Minden jelenleginél kisebb hengerűrtartalmú gépen dolgozik a Harley-Davidson. Ez is szerepel ugyanis azok között a tervek között, amelyek a további terjeszkedés és az ázsiai piacon való komolyabb jelenlét kulcsai lehetnek. Korábban arról is szóltak a hírek, hogy ennek érdekében indiai együttműködő partnert keresnek.

2017-harley-davidson-street-500-buyers-guide-3

Azt egyelőre nem tudni, megvan-e már a partner, azt mindenesetre megerősítették, hogy valóban dolgoznak egy 500 köbcenti alatti motorkerékpáron. A bemutatását 2020-ra saccolják. Harley-s mércével mérve kis köbcentis gépük egyébként is van már: a 750-es Street Rod, valamint az indiai piacon a Street 500 és 750. Vélhetően az utóbbiak alapjait használják majd az újdonsághoz is.

Ez a lépés egyébként több üzenetet hordoz magában. Egyrészt azt, hogy a Harley hajlandó alkalmazkodni, szakítani bizonyos hagyományokkal és berögződésekkel annak érdekében, hogy sikereket érjen el egyes piacokon. Másrészt pedig közel sem biztos, hogy ezek a gépek csak az ázsiai piacon lehetnek életképesek: valamilyen formában más országokban is segíthetnek új vásárlókat elérni.

A kis Harley-ról egyelőre túl sok részletet nem tudni, de az indiai források már próbálnak becsléseket tenni az árára. Ezek szerint 1,1 millió forintnyi összeget kérhetnek majd érte.