Ilyen lesz a Ducati Streetfighter V4

2019.06.17. 14:00

A Ducati leleplezte a Streetfighter V4 prototípusát, amellyel a Pikes Peaken indulnak idén. A Panigale V4 alapjaira épített nakedet Carlin Dunne fogja vezetni, és a cél nem más, mint a KTM abszolút rekordjának a megdöntése.

A Streetfighter V4-ről elárulták, hogy a novemberben, az EICMA-n lesz a szériaváltozat bemutatója, és 2020 márciusában indul a gyártás.

A blokk a Panigale V4-ből is ismert, 1013 köbcentis Desmosedici Stradale, bár egészen biztosan áthangolták, hogy a lenti fordulatszám-tartományban nyomatékosabb legyen - viszont komplett Akrapovic rendszerrel feltehetően így is meglesz a 200 ló - de ha mégsem, akkor is érdekes, hogy a prototípuson aerodinamikai szárnyakat látni.

A Ducati esetében ezek ráadásul jó eséllyel nem csak dísznek vannak - a GP-ben is az aerodinamikai fejlesztés úttörői, és a Panigale V4-rel elkezdték ezeket a begyűjtött tapasztalatokat utcai motorokba átültetni.

A prototípus is nagy TFT kijelzőt kapott, minden bizonnyal megkapja a Panigale komplett elektronikai csomagját.

A fék brutálisnak ígérkezik, a tanulmányon Brembo Stylema nyergek harapnak 330-as tárcsákba, a futóművet az Öhlins szállítja, a kovácsolt alumínium felniket a Marchesinitől érkeztek - ezek jó eséllyel egy S vagy R változat sajátjai lesznek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.