Megvan az Aprilia RS660 végleges formája

2019.06.18. 15:06

A brit MCN hozta le az Aprilia RS660 formai szabadalmát, amelyen jól megnézhetjük, mit menekítenek át a tanulmányról a széria gépre. Jó hír: a végleges változat kellően hűen követi a tanulmányt.

A 660 köbcentis soros kéthengeres alapját az RSV4 1100 köbcentis V4-esének az első két hengere adja, és az Aprilia reméli, hogy ezzel a motorral sikerül új lendületet adni a Supersport kategóriának. A soros kéthengeres elrendezést a kompaktsága miatt választották, amihez egy könnyű és merev vázat, illetve megfelelő futóművet lehet tervezni.

Amellett, hogy az Aprilia szerint ez egy igazi sportmotor lesz, állítják, hogy megmarad kellően kényelmesnek is - komfortot széles ülés, a lábtartó pozíciója, és a villahíd fölé helyezett kormánycsutkák adják.

Bár egyelőre még nem tudni a pontos specifikációt, ránézésre egy rendes sportmotornak néz ki az RS660 - konkurenciája pedig alig van a Ninja 650-en kívül, talán a CBR650R-et lehet még mellé állítani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.