Újra nekifutnak a V8-ast imitáló villanymotornak

2019.07.08. 15:24

A Curtiss V8-at imitáló elektromos koncepciója nem hozta a kellő lelkesedést, ezért az egykori Confederate tervezőgárdája újra nekifutott a projektnek. Az eddigi egy tömbből mart koncepciót elengedték, és egy lényegesen könnyedebb és szellősebb formát hoztak létre.

A Curtiss Hera névre keresztelt tanulmánynál továbbra is megtartották a V8-as elrendezésű akkupakkot, viszont a hengerek már tényleg hengerek, így úgy néznek ki, mintha baromi nagy ceruzaelemek lennének. Az sem segíti a téma befogadását, hogy a hengerek nem két sorban vannak, hanem a hengersorokon belül is eltolták őket a jobb hűtés érdekében.

A Hera az ihletet adó, Glen Curtiss-féle 1907-es, V8-as sebességi rekorderhez hasonlóan nagyon gyors lesz: a 217 lóerőt és 200 Nm csúcsnyomatékot fog tudni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.