Hibrid kismotort tervez a Kawasaki

2019.07.10. 15:08

A frissen kikerült szabadalmi rajzokról kiderül, hogy a Kawasaki egy érdekes hibrid kismotoron dolgozik, amely hajtása megoszlana egy belsőégésű- és egy villanymotor között. A hibrid motor gondolata egyébként nem új, a Honda például készít hibrid PCX-et, illetve a BMW is épített már benzin-elektromos tanulmányt.

kawa hibrid

A Kawasaki mindig nagyon bátor volt a motortervezésben, gondoljunk csak a GPZ750 Turbóra vagy a H2-re, és a tervezett hibrid modell is elég bátor elképzelés lenne. A villanymotor ugyanis nem egy kerékagy-motor lenne, hanem az egyhengeres benzinmotor mögé kerülne, az akkumulátorok a tank helyére kerülnének, a benzintank pedig az ülés alá.

Ebből arra következtethetünk, hogy nem lenne érdemben tisztán elektromos üzem, hanem csak a mild hibridek stílusában csak rásegítene a villanymotor a gyorsításokra.

Egyelőre nincs szó a sorozatgyártásról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.