92 kiló és 40 lóerő: KTM RC4R

2019.07.23. 14:19 Módosítva: 2019.07.23. 14:20

Amikor a Dorna jelezte a nagy motorgyártók felé, hogy egy új tehetségkutató sorozatot indítana, a KTM azonnal lecsapott a lehetőségre, és nekiláttak egy könnyű, belépő szintű versenymotort építeni - ebből lett a KTM RC4R.

Az RC4R-be egy négyütemű, 250 köbcentis egyhengeres került (vélhetően valamelyik terepmotorjukból származik), mely egy lépéssel szerényebb a Redbull Rookies Cupban használt RC250 R technikájánál - a Northern Talent Cupnak keresztelt új sorozat célja az lenne, hogy észak-európai és közép-európai tehetségeket kutatnának fel, akik továbbléphetnek a Red Bull Rookies Cupba, ami a Moto3-as világbajnokság előszobájának tekinthető.

Az RC4R üzemanyag nélkül 92 kiló, a teljesítménye pedig nagyjából 40 lóerő, ami kellően ígéretes, érdekes módon viszont csak ötgangos váltót kap. A váz a KTM szokásának megfelelően króm-molibdén ötvözetű acélból készült térhálós csőváz, a segédváz anyaga pedig alumínium.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a Dorna és az ADAC a MotoGP felé vezető új tehetségkutató kupához minket választott ki partnernek" - nyilatkozta Pit Beirer, a KTM Motorsport részlegének igazgatója. "Nagy öröm, hogy fiatal, tehetséges versenyzőkkel dolgozhatunk együtt, a KTM amúgy is régóta csinálja ezt más szakágakban."

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.