A KTM és a BMW után az MV Agusta is megtalálta a távol-keleti partnerét

2019.07.30. 10:10

Bár az MV Agusta az elmúlt évtizedben folyamatosan anyagi gondokkal küszködött, de most egyértelműen növekedő pályán van az olasz gyártó - a múlt héten aláírtak a kínai Loncin Motor Company-val egy együttműködési szerződést, melynek célja, hogy a jövőben közösen készítsenek 350 és 500 köbcenti közötti modelleket.

brutale-800-america

Négy darab közös modellt terveznek, amelyet mindkét cég árulna - Európában MV Agustaként, Ázsiában pedig a Loncin egyik almárkájának, a Voge logójával kerülnének forgalomba - az MV Agusta ígérete szerint ezek lesznek a szegmens legigényesebb és legerősebb modelljei.

A 350 és 500 köbcenti közti modellek blokkjait az MV háromhengereseiből alakítják majd ki, a fejlesztést az olaszok végzik majd, míg a gyártás a kínai Loncin dolga lesz.

Az MV Agusta abban bízik, hogy az együttműködés hasonlóan sikeres lesz, mint a KTM és a Bajaj vagy a BMW és a TVS közötti partnerség.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.