Új ember határozza meg a BMW Motorrad jövőjét

2019.08.06. 11:14

Új vezetőt neveztek ki a BMW Motorrad fejlesztési részlegének az élére. Az eddigi főnök, Karl Viktor Schaller öt évig töltötte be a pozíciót, és a BMW-től egyenesen nyugdíjba megy. A helyét Christof Lischka veszi át, aki az elmúlt húsz évben a BMW autós részlegén dolgozott, szintén fejlesztési területen.

Christof-Lischka-BMW-Motorrad-Development

A feladata a BMW modellkínálatának fejlesztése, a kínálat vakfoltjainak feltöltése, vagyis a meglévő modellek továbbfejlesztése mellett az új modellek feltalálása is a munkakörének a része. Mivel egy modell fejlesztési ideje 3-5 év, ezért a közeljövőben a már futó projektek lezárásával fog foglalkozni, és csak a következő modellciklus lesz az, ami teljesen az ő felügyeletével készül.

A BMW Motorradnál figyelnek arra, hogy vezető pozícióba olyanok kerülnek, akik maguk is motorosok - Lischka sem kivétel ez alól, ráadásul nem csak elszánt utcai motoros, hanem rendszeresen indul krossz- és enduróversenyeken is - többek között a Roof of Africa ralit is kétszer végignyomta.

A BMW fejlesztési részlegének vezetője mindig is fontos ember volt - a német márka a legbátrabbak közé tartozik, ha újdonság bevezetéséről volt szó, és most különösen érdekes lesz, hogyan kezelik majd a villanymotorok kérdését.