A BMW leigazolta a Eugene Laverty-t

2019.08.27. 14:16

A BMW igyekszik kihasználni az új S 1000 RR nyújtotta lehetőségeket, és egyre nagyobb erővel szállnak be a motorsportba. Nemrég írtunk róla, hogy gyári támogatású csapattal indulnak a 2019/2020-as szezonban az Endurance VB-n, és a Superbike világbajnokságon mutatott jó eredmények ott is meghozták a befektetési kedvet.

Eugene Laverty
Eugene Laverty

Mivel komplett motorsport programról van szó, alapjaiban rendezik át a soraikat. Ahogyan sejteni lehetett, a Superbike csapat megválik Markus Reiterbergertől, akinek a helyét Eugene Laverty veszi át - az észak-ír versenyző idén még a Go Eleven Ducatinál húzza gázt, de a 2020-as szezont már a BMW-nél kezdi.

Ez az igazolás nem a semmiből jött, a BMW Superbike csapatát a Shaun Muir Racing üzemelteti, Laverty pedig 2017-ben és 2018-ban náluk versenyzett a Milwaukee Aprilián, és működött a kémia a csapat és a versenyző között - és valószínűleg Laverty és Tom Sykes között is jobb lesz az összhang.

A csapat lelkesnek tűnik, hiszen két top pilótájuk is lesz jövőre: Sykes még a Kawasakival lett világbajnok 2013-ban, és egyébként két összesített harmadik és három összesített második helye volt. Laverty ugyan nem volt még világbajnok, de Supersportban kétszer is a második lett, illetve 2013-ban ő végzett Sykes mögött a Superbike kategóriában.

Markus Reiterberger sem megy a süllyesztőbe, hanem átmegy az Endurance világbajnokságra - az viszont továbbra is kérdeses, kik lesznek a csapattársai.