Kémfotón a KTM 890 SMT

2019.08.29. 11:28

Úgy tűnik, hogy az aktuális 790-es platform kevés, és 2020-ra 890 köbcentisre bővíti a KTM a soros kéthengeres technikáját - és ami még érdekesebb, újabb típusváltozatot is húznak rá - igaz, egyelőre nem tudni, hogy SMT-nek fogják hívni, vagy Duke GT-nek.

smt890

Már a 790 Duke R változatáról is felröppent a pletyka, hogy 100 extra köbcentit fog kapni, hogy az emissziós normák betartása mellett is tigrisebb legyen. És ha már rengeteg pénzt és időt ölnek a platform fejlesztésébe, akkor a megtérülés szempontjából előnyös, ha minél több szegmensben jelen vannak vele - jelenleg naked és túraenduró változatban kapható az LC8c, de egy ideje már sejteni, hogy készül belőle egy sportos túraváltozat.

A KTM-nél a sport-túra mindig is mást jelentett, mint a japán gyártóknál - gondoljunk csak az SMT-re vagy a Super Duke GT-re - és ezúttal sem lesz ez másként.

A frissen kémfotózott 890 SMT/GT érdekes öszvér, a tank kialakítása az Adventure-t idézi, míg a 17-es kerekek a Duke-ról ismerősek - és nagyjából ez a recept is, a túraenduró és a naked bike elemeit ügyesen összekeverni.

Ha szerencsénk van, még idén leleplezik, jövőre pedig indulhat a forgalmazása.