Minden idők harmadik legdrágább motorja lett Elvis Harley-ja

2019.09.04. 13:08

Elvis Presley 1976-os Harley-Davidson FLH1200 Electra Glide-ja egy hollywoodi aukción 800 ezer dolláért, azaz körülbelül 228 millió forintért kelt el, ezzel ez lett a világ harmadik legdrágább motorja.

harley presley

Nem mondanám aprópénznek ezt az árat, viszont jócskán elmaradt a várakozásoktól, előzetesen ugyanis kétmillió dollára (570 millió forint) becsülték az értékét.

Ez volt az utolsó motor, amit Presley a halála előtt vásárolt - Presley 1977-ben távozott, alig három hónappal a motor megvásárlása után - a kettő között mindössze 126 mérföld került a járműbe, amely azóta az ideje nagy részét a Pioneer Autómúzeumban töltötte - ennek megfelelően nagyon jó állapotnak örvend.

A motorkerékpárhoz rengeteg bizonyíték tartozik, amik igazolja, hogy Elvis tulajdonában állt, viszont azt sajnos nem igazán sikerült alátámasztani, hogy valóban használta is, ugyanis még halála előtt továbbadta.

A legdrágább motorok listáját jelenleg egy 1951-es Vincent Black Lightning vezeti, ami a Black Shadow ultra ritka versenyváltozata, a második pedig egy Brough Superior SS100 volt (a pontos ársorrend forrástól függőn változik, ennek pedig a legfőbb oka, hogy a listák más-más algoritmus alapján számolják át mai árfolyamra az összeget, ha egyáltalán átszámolják).