Hivatalos: Bautista jövőre megy a Honda superbike csapatába

2019.09.24. 12:20

Maga az igazolás nem meglepő, hiszen már hetek óta tényként kezelték a motorsport világában, és mi is megírtuk már többször is - noha nem volt hivatalos még a szerződés, egyszerűen lehetett tudni, hogy a deal már megszületett. A lényeg, hogy Alvaro Bautista, aki idén fantasztikusan kezdett a Ducatival, de aztán Rea és a Kawasaki felőrölték a Superbike VB-n, és jelenleg a második helyen áll, átmegy a Hondához.

bau4

Bautistát a Ducati azért hozta át idénre a MotoGP-ből a Superbike-ba, hogy világbajnoki címet szerezzen a Panigale V4R-rel, de a Hondától olyan ajánlatott kapott, amire egyszerűen nem lehetett nemet mondani. A sejtések szerint ebben az ajánlatban vázolták, hogy milyen lesz az új, idén ősszel bemutatkozó CBR1000RR - amelyről a Honda azt állítja, hogy a legerősebb soros négyhengeres lesz a piacon - az már más kérdés, hogy mire lesz az eléga Panigale V4 220 lóerejével szemben. Mások szerint viszont csak szimplán arról van szó, hogy a Honda ajánlatában megduplázták a gázsit a Ducatihoz képest.

Bautista döntése kockázatosnak tűnhet, ugyanis idén a Hondát képviselő Althea Moriwaki csapat gyászosan szerepelt, viszont jövőre Bautista teljesen más háttérrel versenyezhet, ugyanaz a HRC lesz mögötte, mint a Repsol Honda MotoGP csapat mögött, és a központjuk is Barcelonában lesz, éppen a GP csapat szomszédjában.