A Kawasaki felvásárolhatta a Bimotát

2019.09.25. 11:40

Hivatalosan még egyik fél sem erősítette meg, így tekintsük egyelőre pletykának: a Kawasaki megvásárolta a Bimotát. A GPOne számolt be az ügyletről, bár részleteket ők sem közöltek. Ha viszont ez igaz, az nagyon érdekes, ugyanis a Bimota évek óta csak vegetál - 2013-ban vásárolták meg a svájci befektetők, és azóta sem történt ott semmi -, így ez most egy utolsó lehetőség, hogy feltámadjon a különc márka.

Bimota-Tesi-3D-RaceCafe-02

A Kawasakinak jól jöhet egy prémium márka, amelyen keresztül lényegében bármilyen méregdrága különlegességet el lehet adni - legyen szó akár elektromos motorról is, hiszen a Bimota mindig a határokat feszegette, minden téren.

Egyelőre nem tudni, hogy mi a japánok célja ezzel az üzlettel, de ígéretes lehet, ha a Bimota hagyományai találkoznak a Kawasaki műszaki megoldásaival (pl. a H2 blokkjával), a japán gyártásminőséggel és a Kawasaki kereskedői és alkatrészellátó hálózatával.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.