A KTM lett a GasGas többségi tulajdonosa

2019.09.30. 15:11

A KTM bejelentette, hogy 60%-os részesedést vásároltak a spanyol GasGas-ban - az osztrákok nem titkolt szándéka a bevásárlással, hogy hozzájussanak a GasGas és a Torrot elektromos fejlesztéseihez - cserébe a spanyolok használhatják a KTM kereskedői hálózatát.

A GasGas az elmúlt években komoly anyagi gondokkal kűzdött, majd nagyon szigorú menetrend mellett kezdtek új fejlesztésekbe, és a Torrottal összekapaszkodva egy ígéretes kínálatot építettek fel - ezt igazolják a versenyeken elért eredményeik is. Ennek ellenére nem szárnyalnak az eladások, egyrészt kevés pénz jutott a marketingre, illetve a kereskedői hálózatuk nem versenyképes a nagy konkurensekével. Ezért mind a KTM-től hozzájuk áramló pénzre, mind a dealerhálózatra szükségük van.

Bár 4 éve még a GasGas-nál a KTM-mel való közösködés gondolatátót is prüszköltek, úgy tűnik, a mostani helyzet elfogadható a spanyoloknak - az osztrákok biztosították őket, hogy nem számolják fel a gyárat, mint ahogy a Husqvarnával tették, hanem meghagyják önálló egységnek a spanyol márkát, és partnerként tekintenek rájuk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.