Az első használható kép a Kawasaki Z H2-ről

2019.10.10. 11:41

Az egyik legérdekesebb 2020-as újdonságnak a Kawasaki kompresszoros nakedje ígérkezik, amelyről most már tudni, hogy Z H2 névre fog hallgatni. A mechanikus feltöltővel megfújt ezres négyhengeres a H2 sorozat műszaki alapjaira épül, de nem valószínű, hogy ebből is kihoznák a 200 lóerőt - sanszosabb, hogy nagyobb hangsúly kerül az alsó és középső fordulattartományban előadott nyomatékra, és ennek érdekében inkább lemondanak a felső tartomány csúcsán érkező 10-20 lóerőről.

A legfrissebb teaser videóban már megmutatják a motor sziluettjét, amin látszik a sportos far, a vaskos tank - igaz, ez utóbbi valószínűleg azért néz ki így, mert alatta el kell férnie az airbox-nak, amelynek a mérete és alakja rendkívül fontos a motorkarakterisztika szempontjából. Ugyanígy számítani lehet arra, hogy a szívócsatornákat és a kompressziót is módosítják az új típusnál, csak most nem a H2-höz, hanem a H2 SX-hez képest hangolják alacsonyabb fordulatra a csúcsokat.

kawa zh2

Bármi is lesz a vége, az biztos, hogy a Kawasaki ezzel nagyon erősen be fog lépni a hypernaked mezőnybe - a feltöltött high-end motor pedig olyan kombináció, amelyre az európai konkurensek sem nagyon tudnak mint válaszolni.