Új vázzal és átdolgozott blokkal jön az új KTM 1290 Super Duke R

2019.10.10. 15:08

A KTM is elkezdte a ráhangolást az új modelljeikre, például elindították a 2020-as KTM 1290 Super Duke kampányát. Ki is adtak egy teasert, amelyben szuperközeli felvételeket láthatunk a V2-es naked bike összeszerelésének különböző fázisairól.

Éles szeműeknek feltűnhet, hogy az acélcső váz és az egykarú hátsó futómű pontosan olyan, mint amilyeneket a kémfotókon is láttunk már - viszont ennél sokkal többet nem tudunk egyelőre.

A váz mindeképpen új, és egyfelől merevebb a korábbinál, másrészt mélyebbre kerül a blokk, vagyis ezzel lejjebb tették a súlypontot. A motorja viszont nem lesz teljesen új, csak továbbfejlesztették, hogy tudja az Euro5-öt, illetve újak lesznek az elektronikák.

A műszerfal és a kezelőszervek is újak lesznek, és állítólag javítanak az összeszerelési minőségen. A fék és a futómű terén továbbra sem lesz kompromisszum, a rugózó és csillapító elemek a WP felső polcos cuccai közül kerülnek ki, a lassításról pedig a Brembo csúcskategóriás Stylema nyergei gondoskodnak majd.

A bemutató november 5-én lesz Milánóban az EICMA-n.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.