Ducati Streetfighter V4: 207 ló és 178 kiló

2019.10.15. 12:26

Még ebben a hónapban be fogja mutatni a Ducati a Streetfighter V4-et, én pedig kevés motort várok ennyire lelkesen. Ugyanis semmilyen motornak nem indult ennyire tragikusan a bevezetése - Carlin Dunne, a Pikes Peak királya az egyik protípuson veszítette életét, miközben a korábbi rekordokhoz képest egy új dimenzióban motorozott a hegyi felfutón. A baleset tragédia, de mutatja, hogy a naked bike-ok műfaja még közel sincs kimaxolva.

v4street1

A frissen kirakott teaser képileg nem változatos, a fényszórót látjuk csak, de a feliratok nagyon ígéretesek: aerodinamikai szárnyak, a Panigale V4 elektronikája, 178 kilós tömeg, V4-es Desmosedici Stradale blokk és 207 lóerő 12750-es fordulaton.

A tömeg minden bizonnyal száraz tömeget jelent, de a folyadékokat hozzáadva is úgy számolom, hogy 200 kiló alatt lesz a menetkész tömeg (kb. 195-198 kg, mint a Panigale V4 S). Azt megerősítik, hogy ugyanazt az elektronikai csomagot kapja meg, mint a Panigale V4, arról viszont nincs szó, hogy lesz-e ebből is S változat (tipp: szerintem lesz).

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.