Teljesen új túraendurót készít a Moto Morini

2019.10.15. 16:59

A Moto Morini nem szűnt meg, csak őrlángon üzemel - legutoljára 2017-ben hallattak magukról a Corsaro ZZ-vel, amely az általunk is tesztelt Corsaro továbbfejlesztett, méregdrága extrákkal telepakolt változata volt. Most újra jelét adták, hogy nem adták fel, új modellel készülnek - mégpedig egy túraenduróval.

motomorini1

Novemberben, Milánóban fogják bemutatni az újdonságot, amiről azon kívül, hogy túraenduró lesz, még semmit nem tudni. Egyetlen koncepciórajzot adtak csak ki, ami alapján nem egy aszfaltorientált, emelt túramotor lesz, hanem egy terepesebb, amolyan ralis stílusú kalandmotor, mint például a Honda Africa Twin. A küllős felnik például jól kivehetőek a képen.

Azt sem tudni, hogy milyen blokkot tesznek bele, bár Morini fejlesztési költségvetését ismerve nagyon valószínű, hogy az 1200-as CorsaCorta V2-esüket kapja meg, de nem kizárt, hogy készül belőle egy kisebb változat is, ugyanis a cég ígérete szerint ez a motor egy új palettának lesz a része, melyben lesz kisebb méretű, szélesebb közönségnek szóló naked és scrambler is.

Nem ez lesz a Moto Morini első túraendurója, egyszer már nekifutottak a témának a zseniális formájú Granpasso 1200-zal.

Ha pedig azt sem tudod, hogy a Moto Morinit eszik-e vagy isszák, itt egy rövid cikk, ami tíz érdekességen keresztül bemutatja a gyár történelmét.