Jegelik a Man TT-n a villanyos kategóriát

2019.10.22. 11:41

A Man TT szervezői megerősítették, hogy két évre jegelik a Zero TT kategória versenyeit, vagyis a villanyhajtású motorok futamát - 2020-ban és 2021-ben nem fognak hangtalan versenymotorok suhanni a világ legveszélyesebb versenyén.

198B657AA3A24EFFB59654D488BE2143.ashx

Bár a TT Zero lassan tíz éves, és az elektromos közlekedés is egyre jobban jön fel világszinten, mégis most állítják le a Man TT-n a nekik kiírt futamot - az indoklás úgy hangzik, hogy a kategóriában való indulás költségei túl magasak, és részben ezzel összefüggésben kevés az induló, mostanra tulajdonképpen csak a Mugen indul - egy lényegében csak ezen a versenyen használható jármű fejlesztése és tesztelése akkora költség, ami a Hondán kívül nem fér bele másnak.

A kétéves szünet alatt remélhetőleg az iparág többi résztvevője is rájön, hogy van fantázia a TT Zerón való indulásban, és új márkák is ott lesznek 2022-ben a rajtrácson. A szervezők azt ígérik, hogy addigra kidolgoznak egy hosszútávon is megoldást jelentő tervet, ami biztosítja a nullemissziós futamhoz szükséges körülményeket.

A szervezők szerint a két év szünet elég ahhoz, hogy a fiatalabb, szerényebb háttérrel rendelkező vállalkozások versenyképes szintre fejlődjenek, és behozzák a Mugen előnyét.

A világ versenypályáin eközben szépen jönnek fel az elektromos versenyek: a MotoE bekerült a világbajnokság programjába, a Formula-E egyre magasabb színvonalat hoz, illetve a Pikes Peaken is egyre gyakoribbak a villanyos versenyautók. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.