Itt az új Yamaha Tmax

2019.11.04. 16:01

A Yamaha ha nem is radikálisan, de határozottan belenyúlt a TMax-ba, és bemutatták a TMax 560-at. A 2020-as változatot felzárkóztatják az Euro5-höz, illetve áthangolták, hogy sportosabb legyen. A Tmax sorozat 2001-ben indult, és megérkeztek a hetedik generációhoz - az alap TMax mellett lesz egy csúcsváltozat, amelyet Tech Max-nek hívnak.

A plusz köbcentikkel találtak 3,5%-nyi extra teljesítményt és +6% nyomatékot, miközben a tömeg csak 1%-kal nőtt. A gyorsulás javult, az aluvázba tehervislő elemként beépített blokknak köszönhetően pedig a kezelhetőség is pazarnak ígérkezik. A futóművet átdolgozták, elöl 41-es fordított villa, hátul központi rugóstag dolgozik.

Van rajta üzemmódkapcsoló, egy lágyabb gyújtástérképet a városi közlekedéshez hangoltak, egy hegyesebbet pedig a sportos csapatáshoz.

A biztonság kedvéért van egy zárható középsztender és Smart Key kulcsnélküli indítás - a Tmax sok helyen a lopandó típusok közé tartozik, a gyártó pedig így reagált a helyzetre.

A Tech Max pedig a csúcsmodell, melyhez tartozik egy applikáció, melynek része GPS-es nyomkövetés is. Ezek mellett pedig egy sor kényelmi extrát és felvonultat, mint például az elektronikusan állítható szélvédőt, a fűtött markolatokat és a fűtött ülést.