A CBR650-ből lehet túraendurót építeni? Fogd meg a söröm...

2019.11.06. 10:05

A Honda római kutató-fejlesztő központja a EICMA-n bemutatott tanulmányaival nem tud hibázni, ötödik éve szállítják ide a futurisztikus koncepciókat. Most például a CBR650 alapjaira felhúzott CB4X Conceptet dobták be, ami tagadhatatlanul jól néz ki, és üdvözölnénk, ha ez a forma megjelenne a Honda szériamodelljein.

Az enyhén fejnehéz dizájn nem rossz, a gonoszul felfelé sandító lámpák zseniálisak, a dupla kipufogó meg elképesztően olaszos - egyszerre tűnik kényelmesnek, gyorsnak és baljósnak.

A CB4X tanulmány egyoldalas lengőkart kapott, sportos 17-es kerekeket tettek alá, és széles kormánnyal látták el - ezek keltik a sportos, agresszív benyomást, viszont látszik, hogy egyenes üléspozvíciót ad ki, a négyhengeres blokkról pedig tudjuk, hogy inkább kellemes, mint fenyegető.

Részletekben nem érdemes elveszni, a tankból kiálló csúcs csak formai játék, az Öhlins futómű és a komoly fékrendszer, pedig csak a show-nak szól, de nem tűnik rossz ötletnek egy ilyen hangulatú, CBR650 alapú crossover.