Elkészült a Harley első túraendurója

2019.11.07. 16:32

A Harley bemutatta az első túraenduróját, a Pan America 1250-et - a Buell Ulysses ugyan Harley-Davidson blokkal készült, de azért ne tekintsük Harley-nak. A tavaly bemutatott tanulmányhoz képest alig változott, ami ebben az esetben a bátorság jele, ugyanis a forma egyedi és megosztó.

A forma és a műfaj mellett a blokk is új, a Revolution Max blokk folyadékhűtésű, és úgy alakították ki, hogy különböző lökettérfogatokkal lehessen gyártani - Pan Americában például 1250 köbcenti. A hengerszög 60 fok, a nem kívánt rezgéseket pedig kiegyensúlyozótengellyel szűrik ki. A Harley állítása szerint ebben a felállásban 145 lóerős teljesítményre képes, miközben a legnagyobb nyomatéka 122 Nm - miheztartás végett az R 1250 GS 134 lóerős és 142 Nm csúcsnyomatékú.

Nem csak a blokk szokatlan a Harley-tól, hanem a műszaki körítés is: radiálisan rögzített fékek, peremküllős felnik, fordított telók félaktív csillapítással, tempomat és TFT műszerfal - ezek jelzik, hogy nagyon más célközönségre lőnek, mint eddig.