Biaggi szerint Rossinak a Superbike-ban kéne folytatnia

2019.11.14. 12:31

Rossinak nehéz éve van idén, és egyre többször jönnek olyan hírek, hogy a kilencszeres világbajnoknak ideje lenne visszavonulnia. Nemsokára Rossinak újra tárgyalóasztalhoz kell ülnie a Yamahával, és elbeszélgetnie a jövőről - egykori vetélytársa, Max Biaggi szerint viszont Rossinak nem visszavonulnia kéne, hanem még a nyugdíj előtt futni pár szezont a Superbike VB-n.

Rossi
Rossi

Biaggi négy világbajnoki címet szerzett 250-ben, majd 2000 és 2005 között Rossi megkeserítette az életét, kettejük párharca nem csak a pályán zajlott. Biaggi 2006-ot kihagyta, majd 2007-ben átnyergelt a Superbike VB-re, ahol már az első évében a harmadik lett, vagyis öreg rókaként ő lett minden idők legjobb újonca, aztán 2010-ben és 2012-ben világbajnok lett, majd nyugdíjba ment. Jelenleg a saját Moto3-as csapatát, a Max Racinget vezeti, mely jövőre az új Husqvarna versenymotorral indul, az egyik pilótája pedig Romano Fenati lesz.

Visszatérve Rossihoz: Biaggi úgy véli, hogy a 2020-as szezon után Rossinak a Superbike-ba kéne átmennie: "ameddig ég benne a lelkesedés, és nem érzi nehéznek a folytatást, akkor miért ne? Ha a MotoGP már kudarc, akkor jöhet valami más" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak.

Az is kifejtette, hogy szerinte a Kawasaki azért tudja ennyire uralni a Superbike VB-t Jonathan Rea-vel, mert a gyártónak nincs MotoGP projektje, és így nem oszlanak meg az erőforrások, míg a többi indulónak szét kell osztania a pénzt a GP és a Superbike között.

Biaggi
Biaggi

Aztán persze mondhat Biaggi bármit, kérdéses, hogy Rossi tényleg akar-e indulni a Superbike-ban. Elméletileg simán lehet, sőt, jót is tenne az SBK-nak, ha egy ekkora név oda menne levezetni. Viszont Rossi mára összeforrt a Yamahával, a Yamaha pedig pillanatnyilag nem a legversenyképesebb csapat a Superbike VB-n - nem tudnának olyan csomagot adni Rossinak, hogy a győzelem csak rajta múljon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.