Ilyen az utcai versenyzős humor

2019.11.18. 11:56

Utólag adták a győzelmet Michael Rutternek a Macau GP-n - a versenyt két baleset és piros zászló után nem indították újra, és úgy volt, hogy nem is lesz értékelés, aztán utólag Michael Ruttert hirdették győztesnek - pedig az első piros zászlónál még csapattársa, Peter Hickman vezetett, ráadásul erős 8 másodperccel. Rutter utólag Twitteren kért elnézést Hickmantől.

rutter1

Rutter kicsit szégyennek nevezte, hogy nem Hickman nyert, hiszen lényegében az újraindítás után egy kört ment Hickman előtt - másodjára jobb rajtot vett, majd egy hatos baleset miatt lefújták az egészet. Mivel nem futottak három kört az újraindítás után, az eredményt érvénytelenítették - aztán mégis neki ítélték a győzelmet, ezzel megszerezte 9. címét, és megfosztotta Hickmant a negyedik győzelmétől.

Ezek után írta ki Twitterre, hogy "csak hallottam, hogy megkaptam a győzelmet a mai versenyért. Kicsit szégyen, mert Peter jobban megérdemelte volna. Sajnálom, Peter".

Peter Hickman stílusosan válaszolt:

"Iszunk rád este haver! Hozd el a pénzdíjat, szükséged lesz rá".

A versenyt lezáró hatos balesetben Emo Kostamo, Derek Shiels, Didier Grams, Michael Sweeney, Philip Crowe és Dan Kruger vettek részt, Kostamót, Krugert és Shielst kórházba vitték, az utóbbi kettőt már kiengedték, Kostamót műteni fogják, de állapota stabil.