Marc Márquez csak benyomta az öccsét a Hondához

2019.11.19. 10:19

A Repsol Honda hivatalosan is bejelentette, hogy Álex Márquez kapja meg Lorenzo helyét a gyári csapatnál - a MotoGP történetében ez lesz az első, hogy egy testvérpár ugyanannál a csapatnál indul - Aleix és Pol Espargaro szintén testvérek, de az idősebb gyerek az Aprilia, a fiatalabb a KTM versenyzője.

alex-marquez-moto2-motogp

Márquez nem csinált titkot abból, hogy szívesen versenyezne az öccsével egy csapatban, ennek először akkor adott hangot, amikor 2014-ben az öccse megnyerte a Moto3-at, és mehetett utána a GP versenygéppel pár tesztkört. Marc állítólag 2017-ben egyszer már megpróbálta behúzni a Repsolhoz az öccsét, hogy 2021-től ő legyen mellette, de jött Lorenzo, és a terv megdőlni látszott - és most, hogy Lorenzo idő előtt visszavonult, megnyílt a lehetőség.

Pár napja a fiatalabb Márquez csak egy jelölt volt a maroknyi induló között, a listán olyanok szerepeltek, mint Johann Zarco, Cal Crutchlow, Takaaki Nakagami, sőt, még Alvaro Bautista neve is felmerült. Érdekesség, hogy Aleix Espargaro jól levette a keresztvizet Zarcóról, amikor lenyilatkozta, hogy a francia mennyire nem viselkedett profin, amikor a KTM-nél az eredményei hiánya miatt a motort és a csapatot kezdte fikázni. A pletykák sorozata most viszont lezárult, úgy látszik, azzal, hogy Márquez behozta a Hondának az egyéni-, a konstruktőri- és a csapatvilágbajnoki címet is, azt kérhet, amit csak akar.

A Repsol Honda részéről van kockázat Álex Márquez leigazolásában: bár Moto2-es világbajnok, vagyis megérdemli a helyet a GP-ben, de a királykategóriában újonc lesz, és egyből a legerősebb csapathoz kerül, ahol hatalmas nyomás kerül rá. Ugyanakkor mellette szól, hogy Álex és Marc sokkal nagyobb valószínűséggel fog tudni együtt dolgozni, mint bárki más, kevesebb lesz a csapaton belüli súrlódás. Viszont benne van a pakliban, hogy ha Álex nem alkalmazkodik elég gyorsan, elvonhatja bátyja figyelmét, aki esetleg emiatt bukhatja a bajnokságot. Majd elválik, de érdekes lesz a két Márquez egy csapatban.

Jövőre Álex Márquezzel együtt három újonc lesz a MotoGP-ben: Brad Binder és Iker Lecuona a KTM-et és annak szatellit csapatát, a Tech3-at fogják erősíteni.

És mi lesz Zarcóval? Egyelőre nem tudni, az Avintia Ducatinál való versenyzéstől elhatárolódott, úgyhogy jelenleg az tűnik legjobb opciónak, hogy visszamegy Moto2-be Álex Márquez helyére a Marc VDS-hez.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.