Otthagyja a MotoGP-t a valaha volt legfiatalabb futamgyőztes

2019.11.19. 12:19

Can Öncü nevével a többség 2018-ban találkozott először, amikor az akkor 15 éves török srác a szabadkártyával elindult élete első Moto3-as futamán a valenciai szezonzárón, és a pocsék időjárás ellenére megszerezte élete első világbajnoki futamgyőzelmét, és egyben ő lett a legfiatalabb, aki valaha Grand Prix futamot nyert - a címet Scott Reddingtől hódította el.

A fenomenális bemutatkozás után idén már teljes szezont ment egy KTM-mel, de végül a mezőny végén végzett, a szezon során mindössze nyolc pontot gyűjtve. Ezért 2020-ban otthagyja a Moto3-at, és a Supersport világbajnokságra vált, ahol a Pucetti Racing és az Orelac Racing összerak neki egy Kawasaki ZX-6R-t.

A környezete abban reménykedik, hogy Öncü ugyanazon az úton fog járni, mint Toprak Razgatlioglu, és hogy minden simán menjen, a négyszeres SSP világbajnok, Kenan Sofuoglu segíti a háttérből.

oncu

Öncü elmondta, hogy az a célja, hogy ő legyen a legfiatalabb SSP világbajnok, az első évet a tanulásnak és tapasztalatgyűjtésnek fogja szentelni, aztán 2021-ben rámegy a győzelemre.