Folytatódik a MotoGP átigazolási teleregénye

2019.11.21. 12:23

Folytatódik Johann Zarco teleregénye: a francia versenyző nincs ott a 2020-as indulók listáján (Álex Márquez ott van, szóval nem az van, hogy rég frissítették), de a Ducati hajlandó lenne mentőövet dobni neki.

A legfrissebb pletykák szerint a Ducati hajlandó lenne teljesen újragondolni a felállását, csak azért, hogy Zarco a hat Ducati valamelyikére felülhessen (három csapat megy Ducatival, a Ducati Corse, a Pramac és az Avintia). Bár hivatalosan nincs üres hely egyik csapatnál sem, a Speedweek szerint Karel Abraham szerződését újra fogják tárgyalni az Avintiánál. Ennek elméletileg az is lehet a vége, hogy nem tudnak megegyezni, és felbontják a szerződést a cseh pilótával.

Zarco viszont már korábban jelezte, hogy nem kíván az Avintia Racinghez csatlakozni, mert nem tartja elég jó csapatnak - aztán persze azóta változhatott a véleménye, hiszen nyilvánvalóvá vált, hogy a Honda nem tart rá igényt. Az Avintia egyébként nem egy sittes csapat, hiszen mostanra hivatalos Ducati szatellit alakulat, ami azt jelenti, hogy az előző évi fejlesztéseket megkapják a gyártól, illetve kapnak hozzá know-how támogatást is, nem pedig az van, hogy megveszik a motort, és onnantól magukra vannak hagyva, a Pramac pedig félúton van a klasszikus szatellit és a gyári felállás között - ebből is látszik, hogy a Ducati már tényleg mindent megad a csapatoknak.

Az olasz gyár lényegében bármire hajlandó lenne azért, hogy egy megfelelő pilótával a világbajnoki címért mehessenek, ráadásul az elmúlt években HR szempontból sorozatosan rossz döntéseket hoztak - Andrea Iannone kirúgása, utána Lorenzo kirúgása, majd Danilo Petrucci szerződtetése az eredményesebb Jack Miller helyett, vagyis hiába építik meg a mezőny legjobb motorját, ha egyszerűen nincs olyan pilótájuk, aki azt megfelelően tudná használni.

Ezért elképzelhető, hogy a Ducati meglép egy olyan cserét, hogy Petruccit elküldik az Avintiához, Millernek odaadják a gyári ülést, Zarco pedig mehet a Pramac-hoz, ahol kap egy gyári motort.

A kérdés már csak az, hogy mennyire akarja a Ducati Zarcót (akit tegnap láttak a Pramac-nál tárgyalni(, beáldoznák-e a pilótát, aki nyert nekik Mugellóban, és végül a hatodik helyen zárta a szezont?