Leporolta a Perak nevet a Jawa

2019.11.25. 13:05

A mára indiai márkává vált Jawa bemutatta a legújabb modelljét, a Peraknak keresztelt 350 köbcentis, 30 lóerős bobbert - a 350 Pérák a California mellett a legismertebb modellje volt a Jawának. A márkanév 2016 októberében került a Mahindra leányvállalatához, a Classic Legends Private Limitedhez, a gyárat pedig 2018 november 15-én indították be Pithampurban.

Az új modelljükbe nagyon hunyorogva akár bele is láthatjuk az eredeti Perakot, de minél tovább nézem, annál inkább az az érzésem, hogy a tervező megpróbált emlékből rajzolni egy Triumph Bobber 1200-at, és ez lett belőle. A váz acélcsövekből készült, és a rugóstagot a nyereg alá rejtették el, így keltve merevvázas benyomást. 

A blokk egy 334 köbcentis, folyadékhátésű egyhengeres, amely 30 lóerőt és 31 Nm-t tud - bár megpróbálták hűtőbordákkal feldobni, a nagy vízhűtő egyből leleplezi. Elölre egy fordított villa került, a lassításról pedig elöl-hátul szimpla tárcsafék gondoskodik, melyeket kétcsatornás ABS felügyeli.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.