A Panigale V4 Superleggera drámai lesz

2019.11.27. 12:09

A Ducati vezérigazgatója, Claudio Domenicali megerősítette, hogy a Panigale V4-ből is készül méregdrága és pillekönnyű Superleggera változat, melyet jövőre mutatnak be. Szokás szerint az új Superleggera is limitált darabszámban készül, összesen 500-at terveznek gyártani.

Panigale V4 RS
Panigale V4 RS

Ezen felül elárulta, hogy a Superleggera ezúttal is drága lesz, de ígérete szerint drámai lesz, amit a motor tudni fog.

Hogy pontosan mitől lesz drámai, azt csak találgatni lehet, voltak olyan pletykák, miszerint a Superleggera a V4 R 998 köbcentis blokkját kapja meg, de jött már szembe ennek az elenkezője is, hogy a V4 S 1104 köbcentis V4-esét építik bele a jobb nyomaték miatt, de úgy módosítják, hogy tudja a V4 R 217 lóerejét - sőt, módosított ECU-val és Akrapovic verseny-kipufogórendszerrel 234 lóerő jön majd ki belőle.

Emellé jön még a súlycsökkentés, szénszálas idomokkal, kerekekkel, ultrakönnyű titán alkatrészekkel akár 10-11 kilót is nyerhetnek a Panigale V4R 193 kilójához képest.

Emellett van olyan pletyka is, miszerint a Superleggera tengelytávja nőni fog, ami miatt az aerodinamikai szárnyak mérete, állása és pozíciója is változhat.

A futóműhöz valószínűleg nem nyúlnak, ugyanaz az Öhlins NPX 25-30 fordított villa lesz elöl, mint a V4 R-ben, illetve a TTX36 gátlón sem fognak variálni - legfeljebb a hangolásukon, ugyanis mind a motor súlya, mind a rugózatlan tömeg kevesebb lesz. Viszont a váz várhatóan nem lesz karbonból, ha minden igaz, az marad alumínium.