Hajtórúd, amely 3000 lóerőig kiszolgál

2019.11.28. 13:37

Az Extreme Tuners - ahogyan a nevükből is kiderül - extrém motortuninggal foglalkoznak, és nem restek ennek érdekében új technológiákkal kísérletezni. Többen is fejlesztenek kompozit hajtórudakat, a legfőbb kihívás, hogy az alkatrész ellenálljon a hőterhelésnek.

konrods

Az Extreme Tuners hajtórúdja különleges külsővel rendelkezik, de ami fontosabb, hogy 15 000-es percenkénti fordulat mellett 3000 lóerőig használható, legalábbis a készítők ezt ígérik. A tömege elvileg tizede annak, mintha ugyanezt acélból készítik el, és 6,5-ször könnyebb, mintha kovácsolt alumíniumból lenne. Az első szettet egy Mitshubishi Evóba fogják beépíteni és tesztelni.

Elég sok cég dolgozik hasonlón, és pár éven belül biztosan többféle termékből válogathatnak majd a tehetős versenycsapatok, hogy aztán előbb-utóbb lecsorogjon a megoldás a hétköznapokba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.