KTM alapon jönnek a Gas Gas utcai motorjai

2019.12.31. 14:07

A Gas Gas nemrég került a Pierer Mobility (vagyis a KTM és a Husqvarna anyacégének a tulajdonába), és a korábbi remények ellenére el is vették a márka függetlenségét - bár a név marad, és a gyártást sem költöztették át Mattighofenbe, az osztrákok jelezték, hogy új alapokra kerül a spanyol márka, például a motorblokkok fejlesztésének vége, innentől ők is KTM alkatrészeket használnak. Ugyanakkor a KTM nem csak elvett, hanem elkezdte rendbe szedni a Gas Gas ügyes-bajos dolgait, például összeraktak egy gyári Gas Gas csapatot a Dakarra, és biztosították, hogy a Gas Gas eddig szépen alakuló sportsikerei ne szakadjanak meg.

Ezen felül a befektetők számára összeállított dokumentumból kiderültek a középtávú tervek, például hogy a Gas Gas kilépne a kizárólag offroad és trial modelleket gyártó imázsból, és elkezdenének utcai motorokat is gyártani - természetesen a már meglévő  KTM alapokra.

GasGas-Motorcycle-Product-Portfolio

Első körben három új utcai Gas Gas-t terveznek, 250 és 800 köbcenti között. A legkisebb egy naked bike lenne, vélhetően a KTM Duke Európában nem kapható 250-es kivitelének alapjain, míg a 800-as a KTM 790-es platformját használná - és ahogyan kiderül, nem egy szimpla átmatricázott 790 Duke-ról lenne szó, hanem egy sport-túra modellről, mely leginkább a BMW F 800 ST-re hasonlítana.

Egyelőre nem mondták meg, hogy mikorra állnak elő az utcai modellekkel, de a Gas Gas átalakításának tempójából arra tippelnék, hogy két éven belül be fogják mutatni őket.