A sztenderen keresztül töltené a villanymotorokat a BMW

2020.01.07. 13:14

Az elektromos motoroknál ma már nem az a kérdés, hogy jönnek-e valójában, hanem hogy mikor fognak nagy számban elterjedni. A valódi elterjedéshez viszont szükséges még néhány olyan fejlesztés, ami a használhatóságot teszi kevésbé körülményessé. Ezért dolgozik a BMW is új töltési eljáráson, melyhez nem szükséges vezetékekkel szerencsétlenkedni.

bmw-kickstand-charging-pad

A BMW új szabadalma az oldaltámaszba épített indukciós töltő - tehát a megfelelő töltőpontra letámasztva a motort azon keresztül tölt, akár csak egy vezeték nélküli telefontöltő.

Bár idegen helyen ez nem váltja ki a töltőkábellel vívást, az otthoni garázsban el lehet helyezni a töltőtalpat - és ha a napi ingázási távolság kijön egy töltésből, akkor ez lényegesen egyszerűsítheti a motor használatát.

Mivel a BMW már szemmel látható mennyiségben adott el elektromos robogót, van már tapasztalatuk a témában, vannak vásárlói visszajelzések és van vásárlóközönségük, így elképzelhető, hogy a C-Evolution következő generációjában, vagy más villanyos modelljükben ez a töltési lehetőség pár éven belül felbukkanjon.