McGuinness Kawasakira vált

2020.01.10. 16:05

John McGuinness, a Man TT legendája otthagyja a Nortont, és idén a Bournemouth Kawasaki csapatnál veszi át James Hillier helyét, aki az OMG Racing igazolt le egy S 1000 RR nyergébe. McGuinness a TT-n és a North-West 200-on indul, a huszonháromszoros TT győztes versenyző mindkét versenyen egy-egy ZX-10RR-rel áll rajthoz mind a Superbike, mind a Superstock kategóriákban. A 47 éves McGuinness-nek ez lesz az első alkalom, hogy a TT-n és a North Westen Kawasakival indul - igaz, ment már Kawával 2004-ben, csak akkor az Ulster GP-n, ahol a második helyet csípte meg a Hawk Racing színeiben.

McGuinness-Kawasaki

McGuinness elmondta, hogy nem teketóriázott sokat, azt mondta, jó ajánlatot kapott, és amúgy is, a Bornemouth egy családias, jó eredményekkel rendelkező, profi csapat, amellyel örömmel dolgozik együtt.

"Jó tervet készítettünk, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjuk a TT-t és a NW200-at. A Macau GP-n mutatott teljesítményem alapján úgy érzem, visszanyertem az önbizalmamat, és a lábam is ismét 100%-os, úgy érzem, ismét magam vagyok. A csapat és a Ninja ZX-10RR új fejezet az életemben, és nagyon izgatott vagyok" - nyilatkozta.

McGuinness jó formájának és egy ütőképes csapattal való visszatérésének mindenki örül, kérdéses, hogy a veterán közúti versenyző mennyire tudja felvenni a hipersebességre kapcsolt újoncok őrült tempóját.