Jonathan Rea belebegtette a visszavonulását

2020.01.13. 09:25

Az immár ötszörös Superbike világbajnok Jonathan Rea egy interjúban mesélt arról, hogy a 2020-as szezon után fontolóra veszi a visszavonulást. Rea 2015 óta versenyzik a Kawasaki Racing Teamnél, és azóta zsinórban ötször nyerte meg a bajnokságot. Az észak-ír versenyző ezzel minden idők legsikeresebb superbike pilótája lett, illetve mivel 2009 óta minden évben teljes szezont megy a VB-n, ő a mezőny egyik legrégebbi indulója (Tom Sykes és Leon Haslam a másik két pilóta, aki 2009-óta az SBK-ban mennek, és mind a ketten motoroztak Rea-val a Kawasakinál).

jonathan-rea-world-champion-worldsbk

A szerződése 2020 végén lejár, de idén még pályafutása talán legnehezebb szezonja vár rá: a Ducati leigazolta Scott Reddinget, a Honda gyári támogatással és Alvaro Bautistával tér vissza, valamint a BMW és a Yamaha is egyre komolyabban veszi a Superbike-ot.

Rea a Speedweeknek mesélt arról, hogy legutoljára 2015-ben, az első világbajnoki címe után gondolt a visszavonulásra, és most ugyan arra koncentrál, hogy 2020-ban is meglegyen a bajnokság, de még mielőtt aláírna 2021-re, azért leülne tárgyalni, hogy mik a Kawasaki tervei.

"Anyagilag biztonságban vagyok, a versenyzésen kívül is jó életem van. Élvezem a motoron töltött időt, élvezem a versenyzést, minden attól függ, hogy a Kawasakinak vannak-e ötletei 2021-re. Beszélni fogok velük, hogy lenne-e munkám náluk a versenyzésen kívül, például tesztpilótaként, nagykövetként vagy csapatvezetőként."

rea1

Az is elmondta, hogy a Kawasakit nem hagyná el, a hondánál töltött időszakáról pedig úgy nyilatkozott, hogy fárasztó volt.