Ha már a Harley Livewire is kiverte nálad a biztosítékot, ezt ne olvasd el!

2020.01.15. 10:43

Bár elsőre erős viccnek tűnt, egyre inkább biztosak lehetünk abban, hogy a Harley-Davidson nem áll meg az útkeresésben, és LiveWire (teszt hamarosan) után egy villanyrobogót is piacra dob.

Bár a Harley magához képest egészen újszerű V2-es modelleket is fejleszt, mint a Bronx vagy a Pan America, egyre nagyobb figyelmet szentelnek az elektromos járműveknek is. 2019-ben két igen meglepő tanulmánnyal álltak elő, egy Honda Zoomer-szerű elektromos robogóval és egy dirt track motorok ihlette pedelekkel. Ezek elsőre poénnak tűntek, de nemrég benyújtották egy villanyrobogó szabadalmi kérvényeit az EU-ban - és az iratok szerint nagyon úgy néz ki, hogy a villanyrobogót némi változtatásokkal ugyan, de szériagyártásba küldenék.

Az akkumulátor kivehető és cserélhető lesz, ezzel megkönnyítve a töltést, ezen felül műszaki részleteket nem igazán lehet még tudni a készülő városi szaladgálóról.

Bár a Harley eddigi célközönsége valószínűleg nem lelkesedik ezekért az útkereső újdonságokért, nem vethetjük egy márka szemére, hogy megpróbálja leporolni a némileg elfeledett újító imidzsét, illetve új ügyfeleket szeretne bevonzani. Illetve azt se feledjük, hogy a Harley-Davidson rendkívül gazdag és színes történelmében találni robogót is, a hatvanas években gyártották a Harley-Davidson Toppert, 165 köbcentis, kétütemű blokkal, és azzal reklámozták, hogy akár 100 mérföldet is elmegy egy gallon üzemanyaggal.