Két új különkiadással állt elő a Triumph

2020.01.22. 15:51

A Triumph két új speciális Tiger 1200-at mutatott be, melyeket a fényezés és néhány extra különböztet meg a mezei modellektől. Az egyiket Desert Editionnek, a másikat Alpine Editionnek keresztelték, az előbbi a terepesebb XCx, az utóbbi az aszfaltos XRx modellváltozat elegánsabb kiadása.

A Desert Edition homokszínű fényezést kapott, a Alpine Edition pedig - ki gondolta volna - fehéret, a blokk pedig ugyanaz z 1215 köbcentis háromhengeres, 141 lóerővel, 122 Nm nyomatékkal. Mindkettő színes TFT kijelzőt, félaktív futóművet, dőlésszög-érzékeny kipörgésgátlót és ABS-t, fűtött markolatot, kulcs nélküli indítást és elektromos szélvédőt kapott. Az XCx alapú Desertet offroados kiegészítőkkel szórták meg, kartervédővel, offroad lábtartókkal és küllős felnikkel látták el.

Ami kiemeli a Desert Editiont és az Alpine Editiont a mezei XCx-ek és XRx-ek közül, azok az eddig kizárólag az XCa és az XRt csúcsmodellek számára fenntartott extrák, mint amilyen a gyorsváltó és a titán Arrow titán kipufogó.

Az XRx alapára 5,9 millió, az XCx pedig 6,3-ról indul, a Desert és az Alpine Editionnek még nincs magyarországi ára, de azt a külföldiek alapján már lehet tudni, hogy olcsóbb lesz, mintha ezeket az extrákat külön-külön megvásárolva.