Ha Zarco hozza az eredményeket, bármit megkaphat a Ducatitól

2020.01.29. 11:52 Módosítva: 2020.01.29. 11:52

A Ducati Corse vezetője, Gigi Dall'Igna megerősítette, hogy az Avintia csapatnál induló Johann Zarco gyári támogatást kap a 2020-as szezonra, de minden azon múlik, hogy tudja-e szállítani a megfelelő eredményeket.

Johann-Zarco-Misano-KTM

Zarco leigazolása nem ment simán - a francia versenyző először visszautasította az Avintia ajánlatát, mondván, hogy az nem egy top csapat, végül Dall'Igna közbenjárásával sikerült megegyezniük - Zarco azóta is hangoztatja, hogy neki közvetlenül a Ducatival van szerződése. Zarco és csapattársa, Tito Rabat szatellit csapatként az egy évvel ezelőtti, GP19-es versenygéppel állnak rajthoz, de a közvetlenül a Ducatival kötött szerződése értelmében a gyár a saját mérnöki gárdájából rendel ki négy szakembert a francia mellé.

Dall'Igna elmondta a crash.net-nek, hogy ha Zarco jó eredményeket tud elérni, további támogatást kap a gyártól. Bár egyelőre nincs tervben, hogy mélyen belenyúlnának Zarco versenygépébe, nem zárkóznak el ettől az opciótól sem, először látniuk kell, hogyan boldogul az alapcsomaggal, és utána neki tudnak látni a személyre szabásnak és a Zarco stílusához illő aerodinamika fejlesztésének.

Zarco számára leginkább az adhat okot a reménykedésre, hogy a körülötte dolgozó szerelők és mérnökök koordinálásával Marco Rigamontit bízták meg, aki régóta a Ducati embere, és sokszor bizonyította a rátermettségét.