Megépítették az első CyberBike-ot

2020.02.11. 13:45

Casey Neistat egy amerikai vlogger, és amellett, hogy közel 12 millió feliratkozója van YouTube-on, óriási Tesla-rajongó. Tavaly 4500 kilométeren át vezette Model X-ét New Yorktól Los Angelesig, továbbá az amerikai villanyautógyártó exkluzív hozzáférést biztosított neki a Model 3-ra, még mielőtt kijött volna. Múlt heti videójában pedig bemutatta a világ legelső CyberBike-ját.

Casey-Neistat-Super73-CyberBike
Fotó: Randell Suba

Super73 nevű amerikai villanymotorgyártó cég megkérte Casey-t, hogy tesztelje új motorjukat, de az emberek ne lássák, mivel még nincs kész. Casey-nek pedig nagyon tetszett a tavaly bemutatott CyberTruck, ezért úgy takarták el a motort, hogy az elektromos pickuphoz hasonló borítást készítettek rá. Igaz, nem teljesen olyan minőségben, mint a Tesla tette volna.

A váz tervezésekor kartonból vágtak ki darabokat, hogy lássák, hogyan illeszkedik majd a motorra. Végül alumíniumból készítették el a borítást, ami távolról szinte ugyanolyan, mint a CyberTruck golyóálló rozsdamentes acélból készült karosszériája. 3D nyomtatóval még műanyag betétet is csináltak hozzá, amiben tökéletesen elfér egy hatos csomag sör, az már csak hab a tortán, hogy kézzel ki is lehet venni a helyéről.

Casey a videó végén bevallotta, hogy nem kormányozható jól, egyáltalán nem biztonságos és fényszórója is kiesett a CyberBike-nak, amikor áthajtott egy fekvőrendőrön. Mindezzel együtt rengeteg ember megcsodálta az igen feltűnő motort.