Giga raktere lesz az új Piaggio Medley-nek

2020.02.14. 13:26

2020-ra a Piaggio átfésülte a Medley robogójukat - amely a nagy kerekeivel, éles formájával leginkább a Honda SH125 ellenfele. Az új Medley a folyadékhűtésű i-Get blokk legújabb generációját kapja meg, illetve ellátják start-stop rendszerrel, ABS-szel és digitális műszerfallal, valamint növeltek a terhelhetőségén.

A kerékméret marad 16 collos, de a hátsó felni szélesebb lesz, illetve a hatküllős alumínium kerkek is újak. Az utas kényelmén javítottak az új behajtható lábtartókkal és az ülés átszabásával. Az új Medley-t ellátják USB-porttal illetve azzal, hogy új helyet találtak a tanknak, valamint átszabták a motor farát, az ülés alatt 36 liternyi rakteret alakítottak ki, ahová elméletileg befér két zárt bukó. Ez utóbbi egyébként komoly teljesítmény, két zárt bukónyi rakteret legfeljebb díványrobogók kínáltak eddig.

A start-stop elektronika lelke egy kefe nélküli elektromos motor, amelyet közvetlenül a forgattyús tengely végére szereltek - ez nem csak a start-stop rendszer miatt előrelépés, hanem mert halkabb és könnyebb, mint egy hagyományos indítómotor.

A 125-ös i-Get motor 14,9 lóerős, és a 136 kilós száraz tömeggel együtt igen ígéretes.