A Cagiva Elefant nevére pályázik az MV Agusta és a Ducati is

2020.02.20. 13:11

Az MV Agusta kérvényezte az Elefant, mint motorkerékpár típusnév használatát, ez pedig arra utal, hogy az MV egy valódi adventure bike-ot tervez, amely terepképességeit tekintve túlmutat a Turismo Velocén. Ez okos húzás lenne, hiszen a közepes túraendurók szegmense szárnyal, például ott van a Ténéré 700, a Triumph Tiger és a KTM 790 Adventure.

A problémájuk, hogy az egykori Elefant, nem az MV Agusta neve alatt futott, hanem még Cagiva volt - akkoriban a Ducati is a Cagivához tartozott, és az MV-t még nem támasztották fel.

A mostani MV Agusta technikailag az egykori Cagiva leányvállalata, így elméletben nem lenne problémás az Elefant név megszerzése, a gond az, hogy nem nekik jutott először eszükbe: már 2009-ben, amikor az MV még a Harley-hoz tartozott, az amerikaiak már tettek lépéseket ezügyben.

Ugyanakkor állítólag a Ducatinak is fáj a foga az Elefant névre, különösen azért, mert az egykori Cagiva Elefantban Ducati blokk volt. Bár soha nem jelentették ki, hogy be szeretnék húzni az ikonikus nevet, voltak erre utaló jelek, például a 2019-es EICMA-n bemutatott Desert X tanulmány, amelyről ugyan hiányzott a Lucky Strike logó, de a dekor egyébként nagyon szépen megidézte az egykori Cagiva Elefantból épített Dakar versenygépet.

Ennek ellenére, ha az MV bejelentkezik a névért, 99%, hogy ők használhatják, legfeljebb a folyamatot lassíthatja be, ha a Ducati is jelentkezik.