Villanymotorok: szalad a bolt

2020.03.04. 08:17

Az olasz villanymotorgyártó az egyik legismerebb a műfajban, és elárulták, hogy elég jól szalad a szekér, a frissített Ego sportmotorjuk és az Eva naked bike iránt a kereslet látványosan megszaladt, olyannyira, hogy két hónap alatt annyi rendelés futott be, mint tavaly egész évben. Az Energica motorjai a mezőnyből az akkumulátorteljesítményükkel emelkednek ki, a 21,5 kW-h-s akkucsomag lényegesen nagyobb, mint a Harley-Davidson Livewire vagy a Zero SR/F modelleké, és így elméletileg akár 400 km-es hatótávra is képesek lehetnek a modelljeik.

dsc06654

Az Energica felfutásában a nagy akkucsomag mellett annak is szerepe lehet, hogy a MotoE-nek ők a beszállítói, így a konkurenseknél nagyobb figyelem irányul rájuk.

A cég vezérigazgatója elmondta, hogy folyamatosan bővítik a gyárukat, hogy lerövidítsék a szállítási időt, és ki tudják szolgálni a keresletet, az eddigi rendeléseket várhatóan árpilis végétől el tudják kezdeni leszállítani.

A jövőről elmondták, hogya Dell'Ortóval való együttműködésük eredményeként nemsokára előállnak a kis és közepes méretű motorokhoz való hajtásláncukkal is.