Hiába pletykálnak róla, Rea valószínűleg nem fog MotoGP-ben indulni

2020.03.05. 14:18

Korábban már volt arról szó, hogy a Kawasakit nem engedik szabadkártyával egy superbike motorral rajthoz állni a MotoGP-ben, újabban viszont azon pörög a brit sajtó, hogy Rea viszont akár mehetne - valamelyik ducatis csapathoz.

jonathan-rea-world-champion-worldsbk

Rea korábban már tett olyan nyilatkozatot, hogy ha ő kapott volna lehetőséget a GP-ben, nem pedig Chrutchlow, akkor jobb eredményeket hozott volna, de nem nagyon volt alkalma a bizonyításra, ugyanis 2009 óta a Superbike-ban megy (2008-ban nem ment teljes szezont), és ugyan 2012-ben beugrott a sérült Stoner helyére két futamra, amiken egy 8. és egy hetedik helyet szerzett, és akkor komolyan felmerült, hogy bajnokságot vált, de a Honda nem tartott rá igényt. Aztán jött a Kawasaki és a csodás győzelmi sorozata.

Rea menedzsere, Chuck Asklund cáfolta a Ducati GP csapatába való igazolás ötletét, úgy fogalmazott, hogy nagyon sok gyártóval nagyon sok dologról szokott beszélni, de a Ducatival a MotoGP-ről nem. Hozzátette, a céljuk, hogy a Superbike-ban megvédjék a bajnoki címet, és ahhoz, hogy a 33 éves Rea bajnokságot váltson, egy nagyon erős ajánlatot kell kapnia.

Rea erre az egészre csak annyit mondott, hogy a MotoGP a versenyzés csúcsa, ha jön valami jó ajánlat, majd elgondolkozik rajta, de eddigi pályafutása során még soha nem toltak az orra alá szerződést, még a mezőny végén álló privát csapatok sem. Ezzel szemben a Kawasakinál van egy nagyszerű stáb mögötte, és megkapja a lehetőséget, hogy nyerjen.

Rea 2012-es, kétfutamos GP-karrierje ígéretes volt, hiszen minden előzetes tesztelés nélkül a top10-ben tudott menni, viszont az azóta eltelt időben a GP nagyon megváltozott, a mezőny feszesebb lett - Rea pedig 33 évesen túl van a csúcson, egyre többször beszélt ő is a visszavonulásról.