Az ex-igazgató mentené meg a Nortont

2020.03.09. 16:27

Az elmúlt időszakban csak gyászos hírek érkeztek a Nortontól: először adótartozásuk halmozódott fel, aztán kiderült, hogy a dolgozók nyugdíjalapba befizetett pénzéből finanszírozták a cég működését és a tulajdonos fényűző életmódját. A Norton hivatalosan is csődbe ment, de most a sötét szobába bejutó fénypászmaként érkezett a remény: egy korábbi igazgató, Steve Murray jelentkezett be a márkáért.

Norton-Atlas-Ranger-03?ssl=1

Murray régi vágású motorrajongó, nem pedig egy szerencselovag, ráadásul van tapasztalata azzal, hogyan kell egy márkát felfuttatni - ráadásul nagyon sok szempontból érdekelt is abban, hogy a Norton tovább éljen, egyfelől nem csak egykori igazgató, hanem ő volt a cég egyik alapító befektetője.

Murray korábban a Nortonnál a marketingért felelt, de kiszorították a vezetőségből, onnantól már csak részvényes maradt - és igazából csak bízhatott abban, hogy egyszer megtérül a befektetése, és mint tudjuk, ez nem jött be. Most megpróbálja menteni a menthetőt, és bejelentkezett a cég átvételére. A British Dealer News-nak adott interjúban azt mondta, hogy a jelenlegi állás szerint közel félmillárd forintnyi pénze fog elúszni, ha beszántják a Nortont.

Murray szerint a cég átvétele egy hosszú és bonyolult folyamat lesz, márkanevek, modellek, technológiák jogairól kell megegyezni, illetve az eszközök és a szellemi tulajdonjogok felosztása nem lesz könnyű feladat.