Elég jó projekt: Vespával vágnak a Mexican 1000 Rally-nak

2020.03.11. 12:52

Megvan az év legállatabb projektje, egy olasz csapat megpróbál végigmenni a 2020-as Mexican 1000 Rally-n két, viszonylag finoman módosított Vespával.

A Mexican 1000 Rally nem egy Dakar, de pont elég kemény ahhoz, hogy egyaránt próbára tegye a jól felkészített terepmotorokat és a profi versenyzőket is, ezek tükrében nem kis vállalás a Tutto Mondo Racing terve, még ha a hetvenes években már indultak mások is ezen a versenyen Vespával.

Az 1600 kilométeres versenyre Leonardo Pilati és Pietro Bologna alkotja a vespás csapatot - Pilati vespás versenyző, Bologna pedig az olasz Vespa klub sportigazgatója, tehát sem a versenyzés, sem a vespázás nem idegen számukra.

Csak minimálisan módosítják a versenygépeiket, bütykös gumit tesznek fel, a gyárinál komolyabb rugóstagot építenek be, blokkvédőt és offroad sárvédőt erősítenek fel, illetve lecserélik a kormányt. A győzelem számukra annyira nem fontos, inkább azt szeretnék, hogy mindkét motor külső segítség nélkül érjen be a célba - és közben jól érezzék magukat.

A saját bevallásuk szerint egy dologban verhetetlenek lesznek: náluk kisebb költségvetéssel senki nem indul.