Esélytelen lenne a Kawasaki a MotoGP-ben

2020.03.16. 17:27

Nemrég felröppent a pletyka, hogy Rea elindulna a Superbike versenymotorjával a MotoGP valamelyik futamán szabadkártyával - azóta viszont minden érintett jelezte, hogy erre nincs sok esély. A Dorna vezetője, Carmelo Ezpeleta elmondta, hogy az SBK-t nem keverné a GP-vel, és Rea menedzsere is azt nyilatkozta, hogy senkivel nem beszélt ilyesmiről, Rea pedig úgy foglalta össze, hogy ez egy vicc volt.

jonathan-rea-world-champion-worldsbk

"Nem akarok a MotoGP-ben a Kawasakimmal szabadkártyával indulni, vidám lenne, de ez csak egy vicc." - mondta a 33 éves versenyző.

Az SBK versenygép csak az ultratapadós qualifying gumin tudna MotoGP szinten is értékelhető időt menni, ami egy kör alatt el is kopna, viszont a GP-ben kötelező a Michelin abroncs, amivel nem tudható, hogyan viselkedne a ZX-10RR.

"Nem lennék versenyképes a prototípus gumikon fotó prototípus motorokkal egy olyan szériamotorral, ami a Pirelli gumikhoz lett fejlesztve. Ez olyan, mintha túraautóval indulnál a Formula-1-ben. Mi szériamotorokkal versenyzünk, ami egy teljesen más világ. Almát próbálunk a körtéhez hasonlítani."