Elhalasztják Biaggi sebességi rekordkísérletét

2020.03.23. 12:44

A Voxan Motors idénre tervezte, hogy Max Biaggival megdöntik az elektromos motorok sebességi rekordját, és szépen kezdett minden összeállni - aztán le kellett mondaniuk.

A tervek szerint júliusban vonultak volna ki Bolíviába az Uyuni sós síkságra, hogy megdöntsék az aktuális, 329,085 km/h-s rekordot, amelyet Ryuji Tsuruta tart a Mobitec EV-02A-val. A monacói Venturi Grouphoz tartozó Voxan direkt erre a célra fejlesztette tovább a Sacha Lakic (a Bimota Mantra dizájnere! ) által tervezett Voxan Wattmant - az alap Wattman 203 lóerős, amivel 3,4 másodperc alatt éri el a 100-at, a rekordra továbbfejlesztett példány viszont 367 lóerős.

Miután a Voxan csapata befejezte az első helyszíni teszteket, Olaszországban be is ütött a koronavírus-járvány, és mindenki karanténba került. A Venturi Group igazgatója elmondta, hogy az összes alkalmazottuk home office-ban van, függetlenül attól, hogy az észak-amerikai vagy a moncaói központban dolgoztak, és ha lecseng a járvány, újra nekifutnak a szervezésnek.