Lassan el kell engedni az idei MotoGP-t

2020.04.08. 08:38

Carmelo Ezpeleta, a MotoGP ura jelezte, hogy a 2020-as szezont az mentheti meg, ha felfedezik hirtelen a Covid-19 elleni oltást. A Speedweeknek adott interjúban emellett elmondta, hogy GP-t csak akkor lehet rendezni, ha a rendezvényekre és az utazásokra való korlátozásokat enyhítik, de úgy véli, ezekre csak akkor kerülhet sor, ha megvan a koronavírus elleni védőoltás.

e-8270 2.gallery full top fullscreen

Bár a MotoGP és a Superbike jogait birtokló Dorna korábban többször kifejtette, hogy képesek úgy általakítani a rendezvényeiket, hogy ha csak fékezett habzású formában is, de meg lehessen tartani a szezont, most már úgy tűnik, ők is elkezdtek kihátrálni.

"Még ha az élet normalizálódik is, a vakcina nélkül továbbra is megmaradnak az utazási tilalmak" - monta Ezpeleta, majd elismerte, hogy nem bízik benne, hogy meg tudják tartani a 2020-as MotoGP-t és WSBK-t.

"Nem vagyok biztos, hogy képesek leszünk lefuttatni a 2020-as szezont. Még egyelőre keményen dolgozunk rajta és minden lehetséges megoldást megfontolunk. Fontos, hogy minden érintett biztonsága és egészsége garantált legyen, ha valaki megfertőződik valamelyik eseményünkön, arra nincs mentség."

Arról, hogyan szűnt meg lényegében egyik pillanatról a másikra a motorsport, arról itt írtunk hosszabban.